Medzsik blogja

Friss topikok

Linkblog

Barakk

2008.10.25. 00:38 | Medzsik | komment

Pocsék dolog az összetartozás.

Tudja ezt mindenki.De mi valahogy jobban át is érezzük.Zé,Légiós,Skúló meg persze én.Négyen alkotunk egy rajt.Mint a testvérek.Nagyon rossz testvérek.Nem amolyan "mindent megosztunk,mert szeretjük egymást",jótestvérek.Inkább azok a "mindent megosztunk,mert tudjuk,ha nem,úgyis lenyúlják a többiek" testvérek.

Mikor beléptem ide,gondoltam a poklot kapom.Legalábbis Légióson ezt láttam,Ő már lehúzott 5 évet Francia zászló alatt.Aztán jött ez.

Más.Finoman szólva is.

Konkrétan nevünk sincs.Csak a Légió.Nem idegen meg franica vagy spanyol.Csak így nagybetűvel: A Légió.

Kicsit oylan,mint egy elcseszett üdvhadsereg.A világ midnen tájáról kaptunk idiótákat.És mégis jó itt.Persze meg kell hagyni,túl sok dolgunk nincs.A kiképzés három hónap volt.Már ha jól emlékszem.A barakkban főzött fügepálinka,és a marokkói hasis veszélyes párosítás.Jobbára a városban lógtunk.Kaszinót fosztottunk vagy turista csajokat hajtottunk.

Zé mindig a "repeszek által" okozott hegeire vágott fel.Pedig csak kiesett a hintából mikor 9 éves  lehetett.Persze harcolt három fronton.Kitüntetései is voltak.Csak elvették mert megütött egy tisztet,mikor halálba akarta küldeni a társaival.Igazi hős típus.Piával meg cigivel.Amoylan Rambo Light.Cukor nélkül.De helyén van az esze és a szíve.nem ártana soha senkinek,ha csak fle nem húzzák.És mocsokmód ravasz tud lenni.

Légiós más eset,rajta van seb,amit golyó ütött.Ő vert is meg tisztet,nem hogy leütötte.A poklot is látta,de visszajött.Mikor erről mesél,midnig azzal zárja: "Mert nem tetszett..."
Ezt el is tudom hinni.Másfelől viszont,még midnig ugyanaz a figura akivel kölyökkorunkban egymás agyára mentünk.Igazi állat.Bevállalós,és ha mond valamit,azt komolyan is gondolja.

Skúlóról nemsokat tudok.Szerintem már tinédzserkorában szétszívta az agyát.Mikor idekerült is látszott rajta,nem igazán van vele tisztában hogy reggae partira jött-e,vagy csak lement a sarki boltba sörér.Az elsőszámú dílerünk.És mindig tud érdekes sztorikat mesélni.Egyszarvúakról,meg törpékről,meg az előző életeiről.Fura fazon.

Mesélhetnék a körletünkről is.De aki már látott mondjuk egy egyetemi kollégiumot,az otthonérezné magát.Nem igazán emlékeztet egy fegyveres alakulat pihenőhelyére.Nem illik a képbe többek közt egy,az araboktól bugázott 160 cmes TV,a bőrkanapé,a falra ragasztottsöröscímkék és rendszámok.Barakkokban amugy is ritkák a franciaágyak.Nálunk pedig kapásból négy van.A jacuzzi pedig igazáól csak érzéki csalódás.

Jó,nem hangzik hitelesnek.De van rá magyarázat.Mikor megtudták,hogy Légiós már előtte is volt kötelékben,rögtön megtették körletvezetőnek.Na igen.Ezzel a döntéssel lehet vitatkozni.De mi jól jártunk.Öreg cimborám ezekután meghatározta az elsődleges küldetésünk: tartalékba kell magunkat helyeznünk,hogy frissek és csapáskészek legyünk,mikoris az ellenség megpróbálja elfoglalni a Holdat(!).És ezt a feletteseink benyelték.Még jó,a legtöbb el sem olvassa mit ír alá,csak firkant kettőt és int,hogy tovább.

Na igen.Szép is így.Konkrétan nem csinálunk semmit.Néha Skúló fegyvert takarít,oylankor vkit általában bevisznek a tábori sebészhez,hogy szedje ki a golyót.Néha elfogy a szesz meg a mokk.Olyankor eluralkodik a pánik.De többnyire izgalommentes az élet.

De hát iylen itt nálunk a Barakkban,a Légió zászlaja alatt.

süti beállítások módosítása