Medzsik blogja

Friss topikok

Linkblog

60 Forintos sör,avagy: A világmegváltás kulcsa...

2007.07.30. 08:45 | Medzsik | komment

Gondoltatok már arra,mi történe a világban,ha egyszercsak az egyik nagy sörgyár kijelentené(mondjuk a Heinekem),hogy holnaptól 60 forintért adják egy üveg sörük,semmi átverés,csalás,kamusör.Echte hejnekem,60 forintért...
Fiaim,ez megmentené a világot.Gondoljatok bele a következményekbe.60 forintos sör mellett több pénz marad a háztartásokban,tehát nő az életszínvonal,az emberek ezért többet költenek,ez gazdasági fellendüléshez vezet,ami csökkenti az inflációt,ez ellőbb-utóbb adócsökkenéshez is vezethet,tehát egy öngerjesztő folyamat indulna meg,melynek végére kialakulna a jóléti állam...az egész világon. Ugyanis,ha 60 ft a sör,akkor több pénz jut a harmadik világ megsegítésére,megszűnnének a járványok,az éhínségek,gátatszabnánk az AIDS nek,megkezdődne a felzárkózás a nyugathoz.
Ha 60 ft a sör,nagyobb keret jut a gyógyszerkutatásoknak,élén a rákkutatással,hát nem lenne szép? Több pénz jutna technológiai fejlesztésekre,vagy űrkutatásra(most őszintén, ki nem akar csillagkaput az udvarába?) Értelmüket vesztenék a társadalmi rétegek,nem lenne szegény vagy gazdag,mert midnenki egyformán juthatna sörhöz,és a spórolással,legyűrhetők a különbségek.
Még a rasszizmus is megszűnne ebből kifolyólag,mert mint tudjuk annak alapja az elégedetlenség,és lényege a felgyülemlett feszültség egyes népcsoportokon történő levezetése.De ha 60 forint a Heineken? Kit érdekel akkor,hogy ki honnan jött. A politikusokra sem lenne szükség,csak minimális mértékben,pl: hogy hozzanak sört a közértből a nyugdíjasoknak,mert 60 forintos sör mellett szép lassan kialakulna egy globális közösség,megszűnnének a határok,országok. Minden ember a Heineken 60ftos égisze alatt egyesülne,megindító kép,ugye emberek? Mennyi jót tehet velünk a 60 forintos sör,ha megvalósul. Ezért felszólítok midnenkit,vigyük véghez e nemes tettet,hogy a gyermekeink már egy olyan világban nőhessenek fel,amilyenről mi magunk is álmodtunk. Ne késlekedjünk!Most nem az a kérdés,mit teht értünk a 60 forintos Heineken,hanem hogy mi mit tehetünk a 60ftos sörért.
CSELEKEDJÜNK!!!
Frissítés: Majd elfelejtettem.Köztudott,hogy egy üveg sörben több vitamin van,mint egy fej salátában,a sör hasznos a vesekő ellen,a benne lévő anyagok segítik az emésztést,és az egészséges székletképzést.És még az orrot is tisztíccsa.

süti beállítások módosítása